Archief

Vuurzee aan Klopperman in Wateringen

Aan de Klopperman in Wateringen woedde zaterdagavond een zeer grote brand. Uit de hele regio werden brandweerploegen opgetrommeld om te komen helpen met blussen. Het gaat om het gebouw waarin onder meer het bedrijf Fitshape is gevestigd, een leverancier van voedingssupplementen.

De eerste melding kwam om 19.39 uur. Om 19.45 uur werd opgeschaald naar middelbrand, om 19.46 uur naar grote brand en om 19.49 uur naar zeer grote brand. Men bleef maar versterking oproepen, tot en met de bemanning van het Redvoertuig van de Monsterse brandweer, die om 20.05 werd gealarmeerd.

Kort na 20.00 uur waren het vooral de hoogwerkers, die het vuur van bovenaf bestreden. De brand zou middenin het complex zijn ontstaan. Behalve voedingssupplementen zijn in het complex ook een bedrijf in fitnessapparatuur en een vleesverwerker ondergebracht.

Bijna twee uur later, rond de klok van 22.00 uur, begon het vuur door de zijwand heen te breken en werd het opnieuw een uitslaande brand. Om 23.30 uur woedde het vuur in alle hevigheid.

Burgemeester Van der Tak kwam zich op de hoogte stellen van de gang van zaken aan de Klopperman en sprak daar onder anderen met de eigenaar van Fitshape, de voormalige topvoetballer Tscheu La Ling.