Archief

Naam fietsviaduct gezocht

Het nieuw aan te leggen fietsviaduct over het Vlietpolderplein in Naaldwijk is nu nog naamloos, maar daar gaat verandering in komen. De gemeente Westland heeft een prijsvraag uitgeschreven voor inwoners om een naam te verzinnen.

De winnaar van de prijsvraag krijgt een fiets. De inzendingen worden beoordeeld door de commissie Naamgeving van de gemeente. Er zijn wel regels verbonden aan de wedstrijd. Zo mag de brug niet vernoemd worden naar een bestaande straat in Westland en naar een nog levend persoon. Ook moet de naam goed uit te spreken zijn.

De fiets wordt bij de start van de bouw van het fietsviaduct in februari bekend gemaakt. Mocht er geen toepasselijke naam zijn ingezonden, dan behoudt de commissie Naamgeving zich het recht voor zelf de naam te bedenken. Indien meerdere mensen dezelfde winnende naam hebben bedacht, wordt de fiets onder hen verloot.

De suggesties kunnen voorzien van een onderbouwing en met vermelding van naam, adres en woonplaats, mailen aan fietsviaduct@gemeentewestland.nl of per post worden gestuurd naar: Gemeente Westland, t.a.v. commissie Naamgeving, Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk. De wedstrijdvoorwaarden zijn terug te vinden op www.gemeentewestland.nl.