Archief

Korpschef bijzondere Burger in Blauw

Politieagenten van Bureau Westland hadden vrijdag een bijzondere Burger in Blauw in hun surveillancevoertuig. Gerard Bouman, korpschef van de Nationale Politie, reed als gast mee. Met Burgers in Blauw krijgen inwoners van het Westland en Midden-Delfland de gelegenheid om het werk van de politie van dichtbij mee te maken. Bij Bureau Westland gingen dit jaar al 31 inwoners mee op surveillance.

Gerard Bouman is bekend met de Burgers in Blauw activiteiten van Bureau Westland en wilde met eigen ogen zien hoe de agenten invulling geven aan dit initiatief. Hij was vooral benieuwd naar de reacties die agenten ontvingen nadat zij op surveillance waren geweest met een Burger in Blauw. Tijdens de surveillance heeft hij onder meer hotspots jeugd in Naaldwijk bezocht en is er in Wateringen na een melding van verdachte omstandigheden bij woningen uitgekeken naar een verdacht persoon.

Bouman: "Als Burger in Blauw krijg je een goed beeld van de activiteiten die zich afspelen in het gebied van Bureau Westland. Het contact met de bewoners is goed, dat merk je als agenten met de inwoners in gesprek raken. De reacties die agenten van Burgers in Blauw krijgen zijn positief, ze ervaren het politievak als dynamisch en afwisselend."