Archief

College Westland: Dit is karaktermoord

Het Westlandse college van B en W is van mening dat het rapport van hoogleraar bestuursrecht prof. mr. A.Q.C. Tak over de integriteit binnen het Westlandse bestuur eenzijdig is en gebaseerd op een aantal feitelijke onjuistheden. "Wij beschouwen dit als karaktermoord en niet passend binnen de bestuurscultuur van Westland", aldus het college vrijdag in een reactie.

De hoogleraar heeft het rapport opgesteld in opdracht van Westland Verstandig/Leo 2.0. Hij stelt dat er een 'volledig en diepgaand' onderzoek zou moeten worden ingesteld naar de naleving van de integriteitsregels in het dagelijks bestuur van de gemeente. Met name gedragingen van de wethouders Duijvestijn en El Mokaddem en opvattingen van burgemeester Van der Tak zouden grondig tegen het licht gehouden moeten worden.

Westland Verstandig/Leo 2.0 wil het rapport in de raad aan de orde stellen. Die zou moeten beslissen of er inderdaad een diepgaand onderzoek moet komen. Professor Tak heeft alleen documentenonderzoek gedaan. In het geval van de beide wethouders gaat het om twee zaken waarbij sprake zou zijn geweest van belangenverstrengeling.

Burgemeester van der Tak had donderdagavond in een eerste reactie al laten weten dat er geen reden is te twijfelen aan de integriteit van het college. B en W zeggen vrijdag zich 'op het vervolg te beraden'.

Categorieen:
Westland Algemeen