Archief

Subsidie pikante voorleesweek schokt ChristenUnie

Dat Dries Roelvink tijdens de voorleesweek in de bibliotheek van Maassluis uit Vijftig Tinten Grijs wilde voorlezen en de bibliotheek hiervoor achteraf subsidie aanvraagt, laat bij de ChristenUnie een diepe pijn achter.

"Ik heb de subsidieverordening er nog eens op nagekeken en dan is het typische Nederlands, dat we levensbeschouwelijke organisaties verbieden werk te doen in achterstandwijken vanwege hun levensbeschouwelijke boodschap, maar als iets erotisch is, moet het maar kunnen. Dan ben ik de draad kwijt. Daar zit bij ons echt een hele diepe pijn", zei Klarie Oosterman-Feenstra van de ChristenUnie.

Het antwoord van wethouder Kromdijk, dat hij deze discussie zou willen toevoegen aan de discussie over Dokter Corrie van Schooltv, viel niet goed bij Oosterman-Feenstra. "Ik ben niet snel boos te krijgen, maar de wethouder komt wel een stukje in de richting."

De subsidie voor de bibliotheek behoorde tot een groter pakket aan maatregelen om mensen in armoede te ondersteunen. Omdat de ChristenUnie zich wel kan vinden in de overige delen van het pakket, ging ze akkoord.



Overigens bleek Dries Roelvink te zenuwachtig te zijn om tijdens de voorleesweek uit Vijftig Tinten Grijs te lezen. Daarom besloot hij om uit zijn eigen biografie voor te lezen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen