Archief

Raad Westland: beperkingen bij tijdelijk personeel

De gemeenteraad van Westland heeft besloten de ambtelijke organisatie op een aantal punten nieuwe richtlijnen mee te geven, met name op het punt van tijdelijk personeel. Een initiatiefvoorstel van LPF Westland werd door een grote meerderheid van de raad gesteund; alleen D66 stemde tegen.

Het gaat onder meer om beperkingen ten aanzien van de inhuur van personeel van buiten, met inbegrip van interim-managers. Zij mogen worden ingehuurd voor maximaal 18 maanden en, indien noodzakelijk, mag de beloning maximaal 15 procent hoger zijn dan de cao-beloning die voor de betreffende functie geldt. Mocht bij bepaalde projecten de periode van 18 maanden niet voldoende zijn, dan dient het college van B en W na 15 maanden de gemeenteraad te informeren over de reden van overschrijding van de tijdsduur.

Ook mag het niet gebeuren, dat ambtenaren die vrijwillig ontslag hebben genomen vervolgens als ZZP-er weer in dienst worden genomen, waarbij de gemeente duurder uit is.

De raad verlangt voorts, dat ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor het opstellen van beleidsstukken en het advseren van het college, in hun opleiding de nodige kennis opdoen over de Gemeentewet en de positie van de gemeenteraad.

Categorieen:
Westland Algemeen