Archief

Onteigening in belang van Woerdblok

De gemeenteraad van Westland heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met het starten van een onteigeningsprocedure om de Naaldwijkse nieuwbouwwijk Woerdblok te kunnen ontsluiten aan de zijde van de Geestweg. Het gaat om de verwerving van een perceel ter grootte van bijna één hectare.

Op 12 november was het onderwerp al aan de orde geweest in een commissievergadering van de gemeenteraad. Eigenaar Wildenberg van het perceel Geestweg 122A maakte gebruik van het inspreekrecht en betoogde, dat hij graag bereid is tot onderhandelen. Hij kwam met allerlei verwijten aan het adres van de projectontwikkelaar. Wethouder Duijvestijn merkte op, dat hij uit het logboek van de ontwikkelaar eenzelfde relaas kan optekenen, maar dan andersom.

Naar aanleiding van die commissievergadering heeft wethouder Duijvestijn een gesprek gevoerd met de eigenaar en diens echtgenote. Tijdens dat gesprek is geconstateerd, dat het verschil van inzicht tussen beide partijen op dit moment onoverbrugbaar is, zo berichtte Duijvestijn de gemeenteraad.

Het besluit van de raad tot het in gang zetten van een administratieve onteigeningsprocedure, betekent niet er geen onderhandelingen meer gevoerd kunnen worden. Het gebeurt vaak, dat er alsnog een akkoord wordt bereikt voordat er uiteindelijk een onteigening door de rechtbank wordt uitgesproken.