Archief

Ook milieuprobleem bij alpacafokkerij

De alpacafokkerij aan de Wateringseweg in Poeldijk is niet alleen in strijd met het huidige bestemmingsplan, de activiteiten voldoen ook niet aan de milieu-eisen. Dat meldde wethouder Meijer dinsdagavond in de gemeenteraadsvergadering van Westland.

De oorspronkelijke datum van 1 februari, waarop de dieren weg zouden moeten zijn, wordt vrijwel zeker niet gehaald vanwege een lopende bezwaarprocedure, zo herhaalde Meijer. Daar is nu dus als extra aspect het 'handhavingsadvies' van de Omgevingsdienst Haaglanden bij gekomen. Er loopt overigens ook nog een civiele procedure tussen fokkerij-eigenaar Theo Enthoven en één van de buren. Wethouder Meijer heeft opnieuw toegezegd, dat hij de komende tijd blijft zoeken naar een oplossing.

Fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig-Leo2.0 besloot de door hem ingediende motie niet in stemming te laten brengen. Deze motie had als strekking de fokkerij te gedogen. Overigens was uit de betogen van andere fracties al duidelijk geworden, dat een ruime meerderheid van de gemeenteraad tegen zou stemmen.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen