Archief

'Verkeerde strijd tegen hobbykasjes'

De raadsfractie van Westland Verstandig/Leo 2.0 is van mening, dat de gemeente op een verkeerde manier bezig is met het project Ruimte voor de Glastuinbouw. Ambtenaren dreigen dat hobbykasjes, druivenserres en andere bouwwerken die strijdig zijn met het nieuwe bestemmingsplan glastuinbouw moeten worden afgebroken.

Volgens de fractie is dat juridisch onjuist, omdat er ooit een vergunning voor de bouwsels is afgegeven en er dus hooguit sprake kan zijn van beëindiging van privégebruik. De fractie vraagt het college in schriftelijke vragen wat het nut van handhaven is, als alleen het gebruik beëindigd kan worden en er dus aan de situatie ter plaatse op zich niets wijzigt.

Verder vraagt de fractie zich af of er niet meer rekening moet worden gehouden met de huidige crisistijd, waarbij schaalvergroting en reconstructies de eerstkomende tijden in ieder geval niet meer zullen plaatsvinden. Volgens WV/Leo 2.0 is het zinvoller om in bijna alle gevallen voorlopige gedoogbeschikkingen af te geven, die erop gericht zijn dat zodra schaalvergroting wel aan de orde is een einde gemaakt wordt aan het gedogen.

Categorieen:
Westland Algemeen