Archief

Voedselbank wil steun om december door te komen

De voedselbank in Maassluis krijgt waarschijnlijk een subsidie van 25.000 euro van de gemeente om de wekelijkse voedselpakketten aan te vullen. Dit omdat de voedselbank in december twee maal geen pakketten krijgt uitgeleverd door de Voedselbank Rotterdam. Daarnaast krijgt de voedselbank steeds meer te maken met leveranciers die door de crisis failliet gaan of die nauwelijks overschotten hebben.

"Deze ontwikkelingen zorgen er voor, dat er een noodzakelijke aanvulling van het wekelijks voedselpakket moet plaatsvinden om een volwaardig pakket te kunnen samenstellen en verstrekken", motiveert het college van B en W. Voor de basispakketten in december en de noodzakelijke aanvulling van de pakketten vraagt de Voedselbank Maassluis een eenmalige subsidie van 25.000 euro.



Daarnaast vraagt de Voedselbank een subsidie van 8.000 euro voor het verstrekken van schoolspullen aan kinderen in armoede. De gemeenteraad zal zich binnenkort buigen over dit voorstel, dat onderdeel uitmaakt van een groter besluit om extra in te zetten op kwetsbare groepen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen