Zaalkorfbal: Maassluis en ONDO winnen van koplopers

Eerste klasse F

ODO heeft de wedstrijd tegen Fortis niet in winst weten om te zetten, maar liet wel zien dat het kon terugvechten van een achterstand. De Maaslandse formatie leed de derde nederlaag van het seizoen. In een harde en matige eerste helft nam Fortis een 6-4 voorsprong bij rust. Na de pauze waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Fortis nam in de slotfase een 15-12 voorsprong en zag dat ODO nog enkele kansen had op de gelijkmaker. Dit gebeurde niet waardoor Fortis met de 15-14 overwinning de tweede overwinning kon laten bijtekenen.

Tweede klasse F

ONDO en CKC Maassluis hebben er voor gezorgd dat Valto de enige koploper van hun klasse is na drie speelronden. De streekgenoten van de Lierse ploeg wisten mede-koplopers Merwede en Korbatjo een beentje te lichten.

ONDO won in de Westlandhal van Korbatjo. De 's-Gravenzandse ploeg nam na de eerste helft een kleine voorsprong de kleedkamer in: 8-5. In de tweede helft ontspon zich een spannende wedstrijd waarin Korbatjo terugkwam in de wedstrijd. ONDO wist goed stand te houden en sleepte een verdiende 14-13 overwinning over de eindstreep. ONDO heeft vier punten uit drie wedstrijden.

CKC Maassluis heeft de tweede overwinning van het zaalseizoen behaald. In de eigen Olympiahal wist de thuisploeg mede-koploper Merwede de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. CKC Maassluis opende de score, liet Merwede nog eenmaal langszij komen bij 1-1 en kwam daarna weer op voorsprong en liet de voorsprong niet meer schieten. De ruststand was 8-5, waarna de teller stokte bij een 14-10 eindscore. Net als ONDO heeft CKC Maassluis vier punten.

Dijkvogels behaalde de eerste overwinning van het zaalseizoen. De Maasdijkse ploeg wist in eigen sporthal te winnen. Net als tegenstander Olympia had Dijkvogels nog nul punten. De belangrijke eerste zege werd binnengehaald door een 14-12 score.

Valto heeft de ongeslagen status met gemak weten te behouden en is na de derde overwinning de enige koploper. De Lierse formatie liet in sporthal Holy in Vlaardingen thuisploeg Vlaardingen/Ridderhof kansloos en won met 23-12. De Vlaardingse ploeg was voorafgaand aan deze speelronde gedeeld hekkensluiter met Dijkvogels en Olympia. Valto leidde na de eerste helft met 12-8.