Zaalhandbal heren: Quintus wint van Hellas

Quintus heeft twee belangrijke punten overgehouden aan de streekderby tegen Hellas. In de sporthal aan de Laan van Poot in Den Haag won de Heulse ploeg van de promovendus. De overwinning was noodzakelijk om nog in de race te blijven om de kampioenspoule te halen. De achterstand op de nummer zes is nu twee punten.

Quintus speelde een goede eerste helft. De dekking stond goed en de opbouw kon makkelijk tot score komen. De voorsprong van 18-11 na de eerste helft was dan ook terecht. Na de pauze kwam Hellas knap terug in de wedstrijd. De thuisploeg profiteerde van enkele tijdstraffen bij de Heulse ploeg en kwam binnen tien minuten terug op een verschil van drie doelpunten. Quintus herpakte zich en liep langzaam weg bij Hellas. Na ruim 47 minuten spelen was de marge opgelopen tot vijf doelpunten: 23-28. Vijf minuten later was het duel definitief gespeeld. Het verschil tussen Hellas en Quintus was acht doelpunten: 23-31. In de slotfase consolideerde Quintus deze voorsprong en won het met 33-24. Frank Meeuwisse scoorde zeven keer. Geert Hinskens, Rens Reijgersberg en Lex Dofferhof waren vijf keer succesvol.

DIOS heeft het mede-koploper Hercules zeer moeilijk gemaakt. De ploeg uit Den Hoorn kon een marge van twee doelpunten in de slotfase niet vasthouden en verloor uiteindelijk met 20-17. Hercules behield hierdoor de ongeslagen status in sporthal Boswijk in Den Haag. Hercules heeft alle zes wedstrijden tot nu toe gewonnen. DIOS heeft een slechte reeks in uitwedstrijden. Uit zeven beurten wist DIOS maar twee keer te winnen en leverde het vijf nederlagen op.

Zowel Hercules als DIOS ontliepen elkaar gedurende de wedstrijd bijna niets. Hercules nam na 20 minuten spelen een 6-3 voorsprong. DIOS knokte zich terug en nam vlak voor rust zelfs een 7-8 voorsprong. Hercules wist nog net gelijk te maken in de eerste helft. Na de pauze waren de doelpunten evenals in de eerste helft schaars. DIOS wist ongeveer acht minuten voor het einde van de wedstrijd een marge van twee doelpunten te nemen, maar Hercules herpakte zich. De thuisploeg scoorde vijf keer op rij en besliste hiermee de wedstrijd. Xaveer Obbens en Robin Huisman scoorden ieder vier keer.