Archief

Ontwikkeling Hoekse Lijn online te volgen

Wie meer wil weten over de ombouw van de Hoekse Lijn van spoortraject naar metrolijn, kan op internet terecht. Donderdag is de website www.hoekselijn.stadsregio.nl online gegaan. Daar is informatie te vinden over de voortgang van het project, de architectuur en de bouwwerkzaamheden. Ook geeft de site bezoekers de mogelijkheid om te reageren op de plannen.

Met de ombouw krijgt Maassluis een derde station ter hoogte van de Waterwegtorens bij de Steendijkpolder. De VSP in Maassluis zet daar haar vraagtekens bij. In Hoek van Holland wordt het traject 900 meter verlengd, zodat het station Hoek van Holland Strand ook daadwerkelijk aan het strand ligt. De bestaande stations zullen gemoderniseerd worden.

Met de ombouw is het voor reizigers niet meer mogelijk om in één keer door te rijden tot aan Rotterdam Centrum. Zij moeten op Schiedam Centrum overstappen. Met de bedrijven aan de spoorlijn is overeengekomen dat hun goederen kunnen blijven worden vervoerd op de nieuwe lijn. Dit zal buiten de spits gebeuren.

Het proces tot het ombouwen loopt al enkele jaren. Op 10 juli 2013 hakte het de Stadsregio Rotterdam de knoop door. Naar verwachting is de lijn eind 2017 klaar.