Archief

Hoekse buurtpreventen gezocht

Het duurt niet lang meer voordat de eerste Hoekse buurtpreventen de straat op gaan. Deze week is een campagne begonnen om vrijwilligers te trekken. Dat laat Rob Lange, de initiatiefnemer, weten. Er worden huis aan huis flyers verspreid en op korte termijn gaat ook de website www.buurtpreventiehoekvanholland.nl de lucht in.

In december wordt een eerste voorlichtingsavond gehouden. Het is de bedoeling om begin volgend jaar met het opleiden van de buurtpreventen te beginnen. De hoop is dat de eerste surveillanten in februari de straat op gaan.

Lange, bekend van onder meer zijn functie bij de Hoekse brandweer, wil het veiligheidsgevoel in de deelgemeente vergroten. Met een groep van twintig à dertig inwoners zal er worden gepatrouilleerd, zo is de bedoeling. Voor inspiratie keek Lange naar Westland en Maassluis.

De buurtpreventie krijgt van de deelgemeente een bedrag van 20.000 euro. De Woningbouwvereniging Hoek van Holland deed eerder een donatie van 1.900 euro om de buurtpreventie op te starten. Ze heeft ook een onderkomen in de Tweede Scheepvaartstraat beschikbaar gesteld.