Archief

Reünie-optreden van The Silhouettes

De vroegere Maasdijkse formatie The Silhouettes is driftig aan het oefenen voor een reünie-optreden, dat eind deze maand zal plaatsvinden. Het was in de jaren negentig een van de bekendste bands van het Westland en net als de Kromme Jongens onderscheidde de groep zich met eigen, Nederlandstalige nummers.

De band startte officieel op 5 maart 1994 met een optreden in De Naald, met op gitaar Carlo Cancedda, op drums Wesley Visser en op bas en zang Rob Hofstede. Een aantal jaren later is Rob Ruinard erbij gekomen op drums en stapte Wesley over op percussie; Arthur van den Bos werd erbij gehaald als versterking op gitaar en zang.

In hun hoogtijdagen speelden The Silhouettes rond de vijftig keer per jaar: op de Westlandse braderieën, in sociëteiten en op schuurfeesten. In april 1997 werd een CD uitgebracht. Er stonden vijf Westlandse liedjes op, waaronder 'Gaat 't, eet je niet te vet?', Nooit te laat en het titelnummer De Kroeg.

Alle vijf leden zijn nog steeds actief in de muziek en zitten in diverse regiobands. Rob Hofstede, vooral bekend als voorman van D!K, en Carlo Cancedda zijn al geruime tijd weer regelmatig te zien als Rob&Carlo.nl.

Voor deze reünie gaan The Silhouettes terug naar hun ontstaansgebied "dé Maasdijk" en wel op zaterdagavond 30 november in Sportcafé Maasdijk. Een kaartje kost vijf euro. Meer informatie op: www.facebook.com/15kilolater.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen