Archief

Zorgen bij PvdA-fractie over Fort

De PvdA-fractie in de deelraad van Hoek van Holland maakt zich zorgen over de actuele situatie met betrekking tot het museumfort. De fractie heeft die zorgen vervat in een grote reeks schriftelijke vragen aan het deelraadsbestuur.

Hoewel er onlangs een akkoord is getroffen tussen de museumstichting en de nieuwe huurder, zou er tot dusver nog geen (concept)samenwerkingsovereenkomst zijn. Een dergelijke overeenkomst is toch een absolute voorwaarde voor subsidieverlening, meent de PvdA.

Verder willen de socialisten onder meer weten, welk huurbedrag en voor welke oppervlakte de stichting aan de ondernemer zou moeten afdragen. "Is de subsidieaanvraag voor de 30.000 euro al binnen en heeft u al een inzicht welke prestatie er voor dit bedrag zal worden geleverd?"

Ook vraagt de PvdA zich af, of het bij het deelraadsbestuur bekend is, dat de onderneming een significant lagere huurpenning gaat betalen dan de kostendekkende huur die aan de stichting was opgelegd en dat er zelfs een recht op koop ontstaat, mogelijk met verrekening van de betaalde huurpenning.

Om misverstanden te voorkomen, verklaart de PvdA met nadruk: "Laat duidelijk zijn dat onze fractie trots is op het Fort, een museum groter dan ons dorp, een museum van nationale betekenis en een museum waar door vele vrijwilligers iets is neergezet om op trots op te zijn. Neemt niet weg, dat het onze plicht is om te zorgen dat gemeenschapsgeld, dat door de burgers worden opgebracht, doel- en rechtmatig wordt uitgegeven."