Archief

Businessplan Fort in de maak

Er wordt heel hard aan getrokken om de invulling te geven aan de toekomst van het Fort in Hoek van Holland. Dat zeggen Jurgen Beumer, de nieuwe uitbater, en Hans van Aalst, woordvoerder van de museumstichting. De PvdA in Hoek van Holland stelde deze week vragen aan het deelraadbestuur, omdat er nog geen samenwerkingsovereenkomst tussen beide is.

Beumer zegt dat het de bedoeling is, dat dit jaar nog de handtekeningen worden gezet. "Ik snap de reactie wel. Maar voordat je gaat samenwerken, is het beter om te weten welke richting je nu eigenlijk op wilt. Daarom willen we het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst synchroon laten lopen met het maken van een businessplan." Van Aalst onderschrijft dat.

De gemeente Rotterdam zocht een nieuwe huurder, nadat bleek dat het museum de huursom niet kon bestalen. Na lange tijd van verzet, kwamen de museumstichting en Beumer dit jaar toch nader tot elkaar. Onder druk van de gemeente Rotterdam werden de twee gedwongen elkaar te vinden. Het resultaat was een intentieverklaring. Uitgangspunt is dat het historische karakter van het Fort behouden blijft.