Archief

'Slachtoffer sloeg aanbod ambulance af'

Het valt de betrokken politieagenten niet kwalijk te nemen, dat zij geen volledige inschatting hebben kunnen maken van het letsel van de man die in de Lierse feestweek werd mishandeld tijdens het passeren van de Gondelvaart. Dat komt naar voren uit de antwoorden van burgemeester Van der Tak op vragen die waren gesteld door de fractie van LPF Westland.

Volgens de burgemeester is er extra intern onderzoek door de politie ingesteld. Dat het slachtoffer gewond was, was duidelijk te zien en aan hem is voorgesteld om een ambulance te laten komen dan wel naar de EHBO-post te gaan, maar dat wilde de man niet. "Op basis van de waarnemingen door de agenten, aangevuld met hetgeen het slachtoffer zelf heeft verteld, kan ik niet anders dan concluderen dat de agenten niet anders konden handelen. Achteraf is gebleken, dat het slachtoffer ernstig letsel aan onder meer de schouder had", aldus Van der Tak.

In antwoord op de vraag of het handhaven van de openbare orde primair een taak is van de politie en secundair van de door de organisator ingehuurde beveiligers, stelt de burgemeester, dat bij evenementen afspraken worden gemaakt met de organisator. Deze moet de nodige maatregelen nemen voor een veilig evenement en is aansprakelijk voor deze veiligheidsmaatregelen. "Buiten kijf blijft staan, dat ik eindverantwoordelijk blijf voor de openbare orde tijdens evenementen", aldus Van der Tak.

Het slachtoffer is gevraagd naar de daders, maar kon hier geen antwoord op geven. De agenten die ter plaatse waren, hebben geen vechtende personen gezien. Met de hen beschikbare informatie op dat moment kon niet tot aanhouding van daders worden overgegaan, stelt Van der Tak. De agenten hebben het slachtoffer er verder op gewezen, dat hij van een dergelijk incident aangifte zou moeten doen. "Het slachtoffer wilde dit niet direct doen, maar op een later moment", aldus de burgemeester.

Categorieen:
Westland Algemeen