Archief

Odfjell wordt 'in leven' gehouden

Tankopslagbedrijf Odfjell krijgt elke maand geld van het moederbedrijf in Noorwegen om te kunnen overleven. Er is sinds de stillegging in juli vorig jaar 62 miljoen euro in de Rotterdamse vestiging gepompt.

Dit zei directeur Theo Olijve volgens persbureau ANP maandag tijdens de behandeling van de strafzaak tegen het bedrijf. "We hebben nog maar 40 procent van onze tanks in gebruik. Daardoor zijn we sterk verliesgevend. We dachten na enkele maanden weer volledig operationeel te zijn, maar dat lukte niet, omdat we nieuwe tanks gaan bouwen.''

De sinds dit jaar nieuwe directeur betreurt het dat de koel- en blusmiddelen bij het tankopslagbedrijf niet toereikend waren, waarop het bedrijf werd stilgelegd. Ook het feit dat de dossiers over de opslagtanks er niet waren, vindt hij spijtig.

Odfjell gebruikt geen tanks meer totdat er maatregelen zijn genomen die door de autoriteiten worden goedgekeurd. Zo is het bedrijf bezig de dossiers die alles laten zien over de toestand van de tanks gecertificeerd te krijgen.

Categorieen:
Algemeen