Archief

Maaslandse Dam in trek bij ontwikkelaars

Er hebben zich bij de gemeente Midden-Delfland tot nu toe vijf ontwikkelaars met interesse voor het project Maaslandse Dam gemeld. Dat is verrassend, want tot november vorig jaar was de animo om kavels te kopen nihil. De plannen gingen daarna om. De focus verschoof van wonen en werken naar in de eerste plaats wonen.

Het idee is om in een u-vorm rond een centrale vijver te bouwen, waardoor er volgens de gemeente een landelijke 'meent' ontstaat. Dit deel omvat de eerste fase van het project. Deel twee betreft de verkoop van vrije kavels. Duurzaamheid en levensloopbestendigheid zijn belangrijke aspecten.

Het is nu aan de gemeenteraad om beeldkwaliteitsplan en inrichtingsplan vast te stellen. Duidelijk is dat de huizen bij het polderlandschap moeten passen. Het moet volgens de gemeente mogelijk blijven om bedrijfjes aan huis te beginnen. Het college van B en W gaat een toetsingscommissie vormen, die advies geeft over de inzendingen van de ontwikkelaars. Nieuwe gegadigden kunnen zich nu nog melden bij de gemeente.

Voor de nieuwe plannen moest de provincie Zuid-Holland ook haar akkoord geven. Dit omdat er meer woningen worden gebouwd dan in het oorspronkelijke plan. De gemeente meldt dat de ambtenaren van de provincie in principe positief zijn over het nieuwe plan.