Archief

Brand in Liers tuinbouwbedrijf

Aan de Laan van Koop in De Lier heeft maandagavond brand gewoed in de warmtekrachtcentrale van een tuinbouwbedrijf. De inspanningen van de brandweer waren in eerste instantie gericht op het behouden van het nabijgelegen woonhuis. Er zijn geen gewonden gevallen.

Er is rond 18.10 uur alarm geslagen en daarbij werd melding gemaakt van explosies bij de warmtekrachtcentrale in de kas, waarvan door de hitte-ontwikkeling een aantal ruiten was gesprongen. Direct werden er twee blusploegen naar het buitengebied van De Lier gestuurd.

Het vuur woedde op slechts enkele meters afstand van de woning. De ene blusploeg richtte zich op de bestrijding van de brand, de andere op het behoud van de woning. De bewoners, die vreesden voor het lot van twee konijnen, zijn opgevangen bij de buren. Onderzoek van de brandweerlieden leerde, dat de konijnen zich (al) buiten de kas bevonden.

Na circa een half uur was de brand onder controle en kon deze verder worden gedoofd, waarna rond kwart over zeven het sein 'brand meester' kon worden gegeven.

Categorieen:
De Lier Algemeen