Zaalhandbal heren: verlies DIOS, zege Quintus

DIOS leed voor de vierde keer uit zes beurten een nederlaag in een uitwedstrijd. De reserves van Kras/Volendam bleken nipt te sterk voor de ploeg uit Den Hoorn. In sporthal Opperdam controleerde DIOS in de eerste helft de wedstrijd en leidde bij rust met 14-11. Na de pauze kwam de wedstrijd langzaam in evenwicht. Na ruim 56 minuten spelen was de stand in evenwicht: 22-22. In de slotfase wist Volendam alsnog de winst te pakken. DIOS blijft vijfde op ranglijst.

De reserves van Quintus hebben de uitwedstrijd tegen PK/Unitas in winst omgezet en zorgden hiermee voor de zesde overwinning van het seizoen. In sporthal De Goorns in Gieten was de ruststand 10-10. Na de pauze wist Quintus het verschil te maken tegen de promovendus en won het duel met 24-18. Mitchell Verbraeken scoorde de mooiste treffer voor de bezoekers en was tevens het meest trefzeker. Verbraeken scoorde acht keer. Quintus staat zesde en heeft nu nog één punt achterstand op streekgenoot DIOS.

De wedstrijd tussen en WPK/Westlandia en HWC in sporthal De Pijl ging niet door. Er kwamen geen scheidsrechters opdagen.