Archief

'Streep door onzinnige uitgaven Westland'

De Westlandse VVD wil dat de gemeente stopt met meer uitgeven dan er binnenkomt. Dat is één van de speerpunten van het maandag gepresenteerde verkiezingsprogramma. "Als het aan de VVD ligt, zetten we direct een streep door onzinnige uitgaven als Westland Marketing en Cultuurweb", zegt lijsttrekker Pieter Varekamp. Dat geld ziet hij liever besteed aan bijvoorbeeld belastingverlaging.

Varekamp haalt fel uit naar andere partijen: "Als partijen zoals GBW, CDA, Progressief Westland en Westland Verstandig kiezen om te besparen op onderhoud van de groenvoorziening of zelfs lantaarnpalen gaan uitschakelen, maar wel geld uitgeven aan hobbyprojecten van wethouders, dan ben je vergeten waarvoor je bent aangesteld."

Volgens VVD Westland is het tijd dat structurele lasten worden betaald met structurele inkomsten. Verder wil ze tuinbouwbedrijven de ruimte geven om te groeien. Braakliggende gronden van de gemeente moeten weer aan bedrijven ter beschikking worden gesteld. Ook valt in het verkiezingsprogramma te lezen dat de VVD één gemeentehuis op één locatie wil, al is dat niet een van de zaken die ze naar voren schuift.

Categorieen:
Westland Algemeen