Archief

Vijf raadsleden CDA Westland keren niet terug

Vijf van de huidige acht raadsleden van het CDA in de Westlandse gemeenteraad zullen, op eigen initiatief, niet meer verkiesbaar zijn op 19 maart a.s. Behalve het al eerder aangekondigde vertrek van fractievoorzitter Martin Buitelaar betreft dit Corine Vreugdenhil, Carla de Jager, Theo Spanbroek en Henk Mes.

Corine Vreugdenhil (49) zit sinds 2006 in de gemeenteraad van Westland, maar was eerder al actief in de gemeenteraad van 's-Gravenzande. Vreugdenhil heeft zich vooral toegelegd op het gebied van zorg en welzijn.

In verband met zijn drukke werkzaamheden bij een groot bouwbedrijf heeft Theo Spanbroek (53) besloten te stoppen. Spanbroek heeft twee jaar zitting gehad in de gemeenteraad van De Lier en zit nu bijna tien jaar in die van Westland. Hij was jarenlang voorzitter van de commissie Economie, Financieel beleid en Organisatie.

Carla de Jager (29) zal volgend jaar verhuizen naar Den Haag en staat op de kieslijst voor CDA Den Haag. De Jager is sinds 2005 actief in de Westlandse politiek, eerst als fractieondersteuner en steunraadslid voor Progressief Westland en later als raadslid voor CDA Westland.

Henk Mes (63) is al decennia actief in vele besturen van het CDA. Bij de start van de nieuwe gemeente Westland en vanaf 2011 heeft hij zitting in de gemeenteraad. In de afgelopen periode was Mes lid en plaatsvervangend voorzitter van de Commissie Ruimte.