Archief

Molenslag en politiek in de wachtkamer

Er wordt zowel door de exploitant van de Monsterse camping De Molenslag als binnen de Westlandse politiek reikhalzend uitgekeken naar een reactie van het provinciaal bestuur en naar een uitspraak van de Raad van State. Die zullen richtsnoer zijn voor de naaste toekomst van de camping.

Formeel is het op dit moment 'einde verhaal', nadat het seizoen 2013 al een 'uitstel van executie' had betekend. Volgens geldende overheidsbesluiten dient het betrokken terrein te worden teruggegeven aan de natuur. Een meerderheid van de gemeenteraad wil evenwel, dat de camping voorlopig op de huidige locatie kan voortbestaan, totdat een definitieve oplossing in de nabijheid van Monster gevonden is.

De Molenslag kwam dinsdagavond opnieuw aan de orde in een commissievergadering van de gemeenteraad. Exploitant Marks maakte gebruik van het inspreekrecht. Hij toonde zich niet blij met de huidige opstelling van wethouder Weverling. "Wij gaan inderdaad naar de Raad van State", aldus Marks.

Vervolgens werd de wethouder het vuur aan de schenen gelegd door twee raadsleden die als juristen vanuit hun dagelijkse praktijk zeer goed op de hoogte zijn van zaken als bestemmingsplannen. Zowel Peter Duijsens (Westland Verstandig-Leo2.0) als Cobie Gardien (LPF) wilden precies weten, waar Weverling nu staat. Het draaide uit op een woordenstrijd, die voor niet-juristen moeilijk te volgen was. Het is nu eerst wachten op Gedeputeerde Staten en/of de Raad van State.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen