Archief

Meijer: Willem Barentszstraat blijft open

De Lierse Willem Barentszstraat wordt niet afgesloten. Dat is verordonneerd door wethouder Meijer van de gemeente Westland naar aanleiding van vorige week ontstane ongerustheid in de Zeeheldenbuurt.

Buurtbewoners hadden zich tot politieke partijen gewend, na de ontvangst van een brief over de aanvang van de bouw van het project Tramonta van woningcorporatie Arcade. Vanaf half november zou de Willem Barentszstraat voor een jaar afgesloten worden, omdat de bouwer ruimte nodig heeft. Maar daardoor zouden de bewoners geen directe verbinding met de Hoofdstraat meer hebben.

De fractie van LPF Westland kondigde meteen aan deze kwestie dinsdagavond aan de orde te stellen in een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad. Wethouder Meijer kon daardoor beslagen ten ijs komen. Behalve het openhouden van de Willem Barentszstraat is ook geregeld, dat er op woensdag 27 november in gebouw 't Centrum een informatieavond wordt gehouden over het bouwproject Tramonta, waaronder ook de verkeersafwikkeling.

Categorieen:
Westland Algemeen