Archief

Raad nog niet klaar met renovatie museum

De Westlandse gemeenteraad is nog niet klaar met de voorgenomen renovatie van het Westlands streekmuseum in Honselersdijk. Er is vorige week weliswaar een bedrag van circa een miljoen euro gereserveerd in de begroting voor 2014, maar daarmee lijkt de kous nog niet af.

De renovatie is door het college van B en W bestempeld als een vervangingskrediet. Maar dat geldt volgens diverse raadsleden alleen bij het opknappen van een gebouw dat eigendom van de gemeente is. Het Westlands Museum is eigendom van een stichting en daarom zou het feitelijk om een subsidie gaan, waarbij nog een apart raadsbesluit vereist is.

Het onderwerp werd maandagavond in een commissievergadering aangekaart door VVD-raadslid Batelaan. Hij kreeg bijval van commissievoorzitter Duijsens en ook van raadslid De Gier van Progressief Westland.

Vorige week, tijdens de begrotingsbehandeling kwam de fractie van LPF Westland met een motie om het bedrag nog niet beschikbaar te stellen in 2014 en eerst een aantal voorwaarden te stellen aan het bestuur van het museum en bij de manier van aanbesteden van de ingrijpende verbouwingswerkzaamheden. Die motie verkreeg geen meerderheid.