Leco Hendriks pakt titel NK Omnium

Baanwielrenner Leco Hendriks heeft in het Sportpaleis in Alkmaar het Nederlands kampioenschap Omnium voor 13- en 14-jarigen op zijn naam geschreven. Van de vier onderdelen wist de 13-jarige Maassluizer de tijdrit en de achtervolging te winnen. Verder werd hij tweede op de scratch en derde in de puntenkoers.

De Westlandse coureurs Judith Bloem en Natasja Nieuwenhuizen reden in de categorie Elite-Vrouwen mee. Zij boekten respectievelijk de vierde en de tiende plaats in het eindklassement.

Bij de Nieuwelingen-Jongens kwamen de regionale renners Martijn Knoppert (6e) en Glenn Mertens (20e) niet op het podium. Amber van der Hulst en Mylene de Zoete eindigden respectievelijk als zesde en tiende bij de Nieuwelingen-Meisjes.