Archief

Handbalverenigingen roepen op tot respect

Nadat er eerder al in het voetbal bij stilgestaan werd, roepen nu ook de regionale handbalverenigingen hun supporters op om meer respect te tonen voor de scheidsrechters. Dit is te lezen in een oproep die door de besturen van DIOS, ODIS, Quintus, Schipluiden, Veneco/VELO, Verburch en WPK/Westlandia ondertekend is.



De clubs constateren, dat er steeds vaker door coaches en het publiek zeer vervelende opmerkingen worden gemaakt richting de scheidsrechters. ''We moeten met z'n allen beseffen, dat scheidsrechters ook vrijwilligers zijn en dat zij hun vrije tijd ervoor over hebben om twee teams de gelegenheid te geven hun favoriete sport uit te oefenen'', aldus de besturen. ''Emotie is een onderdeel van de sport, maar sportiviteit en respect zijn minstens zo belangrijk''.

In de publicatie wordt aan de kaak gesteld, dat de aanhoudende kritiek er bij diverse clubs voor gezorgd heeft dat scheidsrechters afhaken en er minder animo is voor een arbitrageopleiding. De komende maanden zal er om die reden een aantal cursussen opgezet worden door de Westlandse en Midden-Delflandse handbalverenigingen.