Archief

SolarNRG wint veiling zonnepanelen

SolarNRG uit Poeldijk gaat in 24 Zuid-Hollandse gemeenten duizenden zonnepanelen plaatsen. Het bedrijf heeft tijdens een veiling van SamenZonneEnergie Zuid-Holland de gunstigste prijs geboden. Alle 9.865 deelnemers krijgen nu een persoonlijk aanbod. Als 25 procent van hen dat accepteert, dan komen er in het komende half jaar ongeveer 30.000 zonnepanelen bij.

SamenZonneEnergie Zuid-Holland is een initiatief van vijftig gemeenten om het gebruik van duurzame energie te bevorderen. De nu gehouden veiling betrof huishoudens in gemeenten ten zuiden en oosten van Rotterdam. Als een kwart van de inschrijvers definitief meedoet, dan zorgt dat voor een reductie van bijna 4.000 ton aan CO2-uitstoot en besparen de deelnemers gezamenlijk jaarlijks anderhalf miljoen euro op hun energiekosten.

Voor ieder huishouden dat het persoonlijk aanbod accepteert, wordt 5 euro gedoneerd aan de stichting Humana. Humana zet zich onder andere in voor het opleiden van elektriciens in Malawi, zodat zonne-energie gebruikt kan worden in gebieden die geen energievoorziening kennen.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen