Archief

Instemming met uitbreiding starterslening

De Westlandse gemeenteraad gaat ermee akkoord, dat er extra geld wordt vrijgemaakt voor startersleningen. Het gaat om een bedrag van 1,5 miljoen euro. Met het voorstel wordt het ook voor mensen die in Westland werken, maar er nog niet wonen, mogelijk een lening aan te vragen.

Wethouder El Mokaddem zegde maandagavond in een commissievergadering toe, dat de voorgenomen verordening op twee punten zal worden aangescherpt. Op aangeven van raadslid Van der Steen (GemeenteBelang Westland) zal in de tekst en in de toelichting naar voren komen, dat het gaat om toegankelijkheid van de regeling voor diréct economisch gebondenen. Daarmee moet worden voorkomen, dat er door 'slimme' detachering via uitzendbureaus mensen aanspraak op zo'n lening kunnen gaan maken.

Door de uitbreiding zal het huidige aantal van circa honderd startersleningen per jaar met zo'n vijftig verhoogd kunnen worden. Raadslid De Jager (CDA) vroeg El Mokaddem of hij verdringing verwacht. In zijn reactie zei de wethouder, dat hij - om mogelijke verdringing van lokale gegadigden te voorkomen - tevens in de verordening zal opnemen, dat er op jaarbasis maximaal vijftig startersleningen aan economisch gebondenen kunnen worden verstrekt.

Mede op grond van de beide toezeggingen, lieten de fracties in de commissievergadering weten, dat het onderwerp in de gemeenteraad van 26 november als 'hamerstuk' kan worden geagendeerd.

Categorieen:
Westland Algemeen