Zaalkorfbal: CKC Maassluis wint derby van ONDO

Eerste klasse C

ODO is het zaalseizoen begonnen met een nederlaag. In de uitwedstrijd tegen Korfbal Combinatie Ridderkerk leed de Maaslandse formatie een 22-19. In sporthal De Fakkel bleek de aanval goed te lopen, maar verdedigend liet ODO tegen KCR af en toe steken vallen.

Tweede klasse F

CKC Maassluis en ONDO lieten het publiek smullen van een mooie wedstrijd. De streekderby eindigde in een overwinning voor CKC Maassluis. Dat dit zou gebeuren was in de eerste fase van de wedstrijd niet te zien. ONDO overvleugelde de thuisploeg met een snelle 4-0 voorsprong. Langzaam kwam Maassluis terug in de wedstrijd en was de stand bij rust weer gelijk: 6-6. ONDO startte wederom scherp en kwam met 9-6 voor. CKC Maassluis kwam terug naar 9-9, waarna het duel gelijk op ging tot een 12-12 tussenstand. In de laatste minuten wisten Leo Kloppenburg en Denise Klootwijk de winnende treffers te scoren voor de thuisploeg en CKC Maassluis won met 14-12. Henne Bloem trof voor CKC Maassluis vier keer de korf en Matthijs Verbaan was vijf keer succesvol voor ONDO.

In Spijkenisse veroverde Valto de eerste twee punten van het zaalseizoen. De Lierse ploeg stond na de eerste helft met 7-2 voor tegen Olympia. Na de pauze bleef Valto makkelijk overeind en won het met 13-7.

Dijkvogels moest in de eerste zaalwedstrijd haar meerdere erkennen in Merwede. De bezoekers uit Sliedrecht wonnen met 20-12.