Zaalhandbal heren: nederlaag Quintus tegen Aalsmeer

Quintus lijkt de aansluiting met de top zes te zijn verloren. De Heulse ploeg leed in de Van der Voorthal de vijfde nederlaag van het seizoen. Runner-up Fiqas/Aalsmeer bleek met 27-23 te sterk. De achterstand van Quintus op nummer zes BEVO bedraagt nu vier punten en de degradatiepoule is bijna halverwege de competitie dichterbij dan de kampioenspoule. Over twee weken staat de beladen derby tegen Hellas op het programma en dan is winst noodzakelijk om aan te haken bij de top zes.

In de eerste helft ging het duel tussen Quintus en Aalsmeer gelijk op. Quintus had moeite om de kansen te verzilveren, zelfs in overtal. Aalsmeer nam zelfs een 16-19 voorsprong, maar Quintus knokte zich terug en wist de stand gelijk te trekken: 12-12. In de laatste minuut voor rust scoorde Aalsmeer nog twee keer. Na de pauze liepen de bezoekers van een 12-14 ruststand uit naar een 12-16 voorsprong. Ondanks deze tegenvaller bleef de Heulse ploeg strijden voor een goed resultaat. Na 52 minuten spelen was de marge teruggebracht naar Ondanks deze tegenvaller bleef de Heulse ploeg strijden voor een goed resultaat. Na 52 minuten spelen was de marge teruggebracht naar één doelpunt achterstand: 20-21. In de laatste zeven minuten maakte Aalsmeer het verschil en liep het uit naar de 27-23 overwinning. Frank Meeuwisse, Luuk Obbens en Geert Hinskens waren ieder met drie doelpunten het meest trefzeker.

De topper tussen de twee ongeslagen ploegen WPK/Westlandia en Oliveo is geëindigd in een terechte overwinning voor Westlandia. In sporthal De Pijl werd een stevige wedstrijd gespeeld. Na een gelijkgaand begin nam Westlandia het initiatief en kwam het met zes doelpunten voor te staan. Oliveo knokte zich knap terug en kwam verdiend langszij. De ruststand was 16-16. Na de pauze kwam de thuisploeg sterk de kleedkamer uit. Oliveo moest veel compenseren door overtredingen kreeg daardoor veel tijdstraffen. Westlandia profiteerde hiervan en kwam wederom zes doelpunten voor. Oliveo presteerde bijna hetzelfde als in de eerste helft, maar strandde op één doelpunt. In de laatste twee minuten wist Westlandia toch de wedstrijd binnen te halen en won het met 34-31. Westlandia gaat alleen aan de leiding met acht punten uit vier duels. Volgende week gaat de Naaldwijkse ploeg op bezoek bij HWC uit Vlaardingen.