Zaalhandbal dames: Quintus speelt gelijk tegen Hellas

De streekderby tussen Hellas en Virto/Quintus in een gelijkspel geëindigd. Voor de Heulse ploeg een teleurstellend resultaat, echter gezien het scoreverloop een gewonnen punt. Voor Hellas was het een opsteker na de nederlaag tegen E&O. Hellas startte sterk en leidde na ruim elf minuten spelen met 6-3. Deze voorsprong werd nog lichtjes uitgebouwd en na 20 minuten was de tussenstand 10-6 voor de Haagse thuisploeg. Quintus kwam in de laatste fase van het eerste bedrijf beter in de wedstrijd en gooide de stroefheid van zich af en kwam voor rust bijna gelijk, maar Hellas wist toch met een voorsprong de rust te halen: 13-12. Het bleef spannend in de Hellashal aan de Laan van Poot. Hellas wist een kleine voorsprong te houden. Met nog ongeveer een kwartier te spelen was de stand 19-17 in het nadeel van Quintus. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam de Heulse ploeg weer opzetten. Na 53 minuten was de stand gelijk 20-20 en kon de wedstrijd alle kanten op. Uiteindelijk sloten beide ploegen af met een gelijkspel: 23-23. Quintus verzuimde door het puntverlies om de tweede plaats over te nemen van DOS. Nu staat de Heulse ploeg gedeeld tweede met DOS, maar heeft het een slechter doelsaldo.

De eerste van de twee streekderby's tussen WPK/Westlandia en de reserves van Virto/Quintus is een prooi geworden voor Quintus. De Heulse dames brachten Westlandia de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe. In een doelpuntrijke wedstrijd ging Quintus met een 38-30 overwinning terug naar Kwintsheul. Westlandia liet de wedstrijd in de laatste tien minuten van de eerste helft liggen, hierin wist Quintus een gat te slaan die niet meer overbrugd kon worden door de thuisploeg. Quintus ging rusten met een 23-16 voorsprong. Dorien van Wissen en LilianKeijzer waren een plaag voor de Naaldwijkse defensie en konden veelvuldig tot scoren komen. Aan de andere kant waren Stefanie van Danel (9), Jenny van der Hoeven (6) en Patty Kouwenhoven (5) het meest trefzeker. Quintus staat na deze speelronde in ieder geval tweede, Westlandia is terug te vinden in de grote middenmoot. Volgende week kan Westlandia zich in sporthal De Pijl revancheren in de thuiswedstrijd tegen Internos. Quintus ontvangt in eigen huis Nieuwegein.

Veneco/VELO is ook in de vierde wedstrijd van het seizoen nog zonder puntverlies. De Wateringse ploeg won in Loosduinen van Wings. Beide ploegen hadden elkaar afgelopen week al in de beker ontmoet en toen won VELO eveneens. In Loosduinen was het geen doelpuntrijke wedstrijd, maar daar maalde de Wateringse ploeg niet om. Belangrijk waren de twee punten. Na de eerste helft stond VELO met drie doelpunten verschil voor: 8-5. Na de pauze kon VELO deze marge handhaven en zelfs uitbreiden. De eindstand was 18-14. VELO blijft koploper met acht punten uit vier duels. Kelly Zwinkels, Samira van Oosten en Laura Zwinkels waren het meest trefzeker met ieder drie doelpunten.

Streekgenoot Verburch moest voor de tweede keer in competitieverband een nederlaag slikken. Na het verlies tegen Hercules haalde de Poeldijske ploeg vertrouwen uit het gewonnen bekerduel tegen Westlandia, maar in de thuiswedstrijd tegen Iason speelde Verburch niet alleen tegen de opponent maar ook tegen zichzelf. Dit resulteerde in een 13-10 achterstand na de eerste helft. In de tweede helft lukte het Verburch niet om dichterbij te komen. Iason, de nummer drie van de ranglijst, won verdiend met 26-23 van de nummer vier van de ranglijst. Verbruch staat in de middenmoot en treft volgende week in Arnhem AAC'1899.