Archief

Landelijke trofee voor Olympus '70

Aan de Westlandse vereniging Olympus '70 is zaterdag door de Atletiekunie de trofee 'De Loper 2013' uitgereikt. Deze jaarlijkse prijs wordt toegekend aan een persoon, vereniging, comité of instantie die zich op het gebied van de recreatieve loopsport heeft onderscheiden.

Het Lopersproject van Olympus '70 is niet meer weg te denken in het Westland. Begin dit jaar is het project voor de 26e maal met succes georganiseerd. Gemiddeld zijn er tussen de 450 en 500 deelnemers, met in het topjaar 1994 ruim 800. De deelnemers bereiden zich gedurende elf weken voor op het kunnen rennen van afstanden van 5 km tot en met de hele marathon.

In 2002 werd 'De Loper' voor het eerst uitgereikt en wel aan de Nederlandse Hartstichting. De prijs van 2013 werd tijdens de nationale Looptrainersdag in Nijmegen in ontvangst genomen door Olympus '70-voorzitter Tonni van der Marel, samen met Peter Fieret, een van de grondleggers van het Lopersproject, en Joep Oudesluijs, de huidige coördinator van dit project.

De trofee werd ten overstaan van circa duizend trainers en verenigingsbestuurders uit het hele land overhandigd door de voormalige marathontopper Gerard Nijboer.

Categorieen:
Westland Algemeen