Zaalhandbal: Verburch verrast Westlandia in bekertoernooi

In de eerste ronde van het dames bekertoernooi stond de derby tussen Verburch en WPK/Westlandia op het programma. In de Jan van der Valk sporthal was de verrassing na 60 minuten spelen compleet. Verburch, uitkomend in de tweede divisie, schakelde Westlandia uit.

Het in de eerste divisie uitkomende Westlandia keek na een half uur spelen tegen een 14-12 achterstand aan. Na de pauze was deze achterstand na ruim 12 minuten weggepoetst en leidde de Naaldwijkse ploeg met 20-18. Verburch gaf zich niet gewonnen en knokte zich terug. Zelfs met twee speelsters minder in het veld wist Verburch tot scoren te komen. De Poeldijkse ploeg had met een paar minuten te spelen een voorsprong van twee doelpunten: 26-24. Deze marge gaf de thuisploeg niet meer uit handen en won de wedstrijd met 27-25.

Naast Verburch plaatste Veneco/VELO zich voor de tweede regionale bekerronde. De reserves van Virto/Quintus moeten de wedstrijd tegen Nieuwegein nog spelen, omdat afgelopen dinsdag geen scheidsrechters aanwezig waren om het duel te leiden.