Archief

'Maatschappelijke stage moet blijven'

De maatschappelijke stage in het voortgezet onderwijs zou ook na 1 augustus volgend jaar onderdeel moeten blijven uitmaken van het leerprogramma. Dat vindt de voltallige Westlandse gemeenteraad.

Sinds enkele jaren is de maatschappelijke stage verplicht. Het kabinet heeft echter besloten die verplichting te schrappen per 1 augustus 2014 en zal de extra financiële middelen die de scholen ontvangen, per 1 augustus 2015 schrappen.

In de dertig uur maatschappelijke stage komen de scholieren in aanraking met vrijwilligerswerk. Door deze kennismaking wordt de drempel om vroeger of later echt onverplicht vrijwilligerswerk te gaan doen, verlaagd.

Er was een motie opgesteld door VVD-raadslid Roel Batelaan, die van alle andere fracties in de gemeenteraad vooraf ondersteuning verkreeg. Daarmee was de stemming een formaliteit. Wethouder De Goeij gaat in gesprek met de onderwijsinstellingen om te onderzoeken op welke wijze de maatschappelijke stage behouden kan blijven. Daarbij moeten onder meer de kosten in beeld worden gebracht.

School's Cool

Ulbe Spaans (Progressief Westland) diende een motie in om School's Cool ook na de proefperiode die in 2014 afloopt, financieel te ondersteunen. School's Cool biedt kwetsbare leerlingen ondersteuning in de overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt geboden door vrijwilligers. Met hun inzet wordt schooluitval voorkomen.

Dankzij de unaniem aangenomen motie, is voortzetting van de activiteiten voor de periode tot 2018 financieel gegarandeerd.

Categorieen:
Westland Algemeen