Archief

Handhavers surveilleren niet dieper in de nacht

Het handhavingsteam van Maassluis zal niet tot dieper in de weekendnachten surveilleren om overlast door jongeren in te perken. Dit werd woensdagavond in de gemeenteraadsvergadering geconcludeerd. De fractie van MaassluisBelang had de wens geuit om dit wél te doen, omdat zij klachten van inwoners heeft gekregen over jongeren die na het uitgaan voor overlast zorgen.

De fractie wilde tijdens de behandeling van de begroting een motie indienen om het college van B en W op te roepen de wens uit te voeren. Burgemeester Karssen stond niet achter het voorstel. Het is volgens hem het niet verstandig om de leden van het handhavingsteam tot dieper in de nacht te laten surveilleren, omdat ze geen wapenstok en vuurwapen dragen. Overigens is volgens Karssen bij de politie weinig bekend omtrent overlast door jongeren die zijn wezen stappen.

MaassluisBelang kon zich vinden in die reactie en in een toezegging die de burgemeester deed. De fractie trok dan ook de motie in. Het handhavingsteam surveilleert tot 1.30 uur, waarna het horecateam van de politie het overneemt. De burgemeester zal met de politie in gesprek gaan over eventuele maatregelen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen