Archief

Een nieuwe boom voor elke omgekapte

Voor iedere boom die in Maassluis wordt gekapt, moet er één worden teruggeplaatst. Met dit uitgangspunt zal wethouder Keijzer de huidige herplantingsplicht verscherpen. Nu is het nog zo, dat alleen in bepaalde gevallen een herplantingsplicht geldt.



De CDA-fractie diende voor deze verscherping een motie in tijdens de behandeling van de begroting 2014. Deze werd unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Om op het nieuwe uitgangspunt toezicht te houden, komt er ook een register waarin de herplanting wordt bijgehouden, een zogenaamde BomenBalans.



Het CDA wilde ook een een bomenfonds in het leven roepen, waarmee bij herplanting kwalitatieve bomen worden aangekocht. Wethouder Keijzer noemde dit te veel papieren rompslomp. Het bomenfonds is uiteindelijk geschrapt in de motie.

De verscherping zal worden betrokken in het nog in ontwikkeling zijnde groenstructuurplan. "Voor het zomerreces van 2014 zou er een plan kunnen liggen", aldus de wethouder. Keijzer is voorzichtig met toezeggingen, omdat het om een nieuw beleidsplan gaat, wat volgens hem veel voorbereiding vergt. Zo zullen er bijvoorbeeld ook bewonersavonden moeten worden gehouden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen