Archief

Weer einde Westlandse hondenbelasting

In de gemeente Westland wordt per 1 januari a.s., twee jaar na de herinvoering, de hondenbelasting weer afgeschaft. Een grote meerderheid van de gemeenteraad heeft dit in de afgelopen nacht besloten tijdens de afronding van de begrotingsbehandeling.

Als dekking voor de circa vier ton die de gemeente nu jaarlijks misloopt, wil de raad het voorziene batig saldo van 2014 gebruiken en voor de jaren daarna de meevallers in de bedragen die de gemeente van de rijksoverheid ontvangt.

Twee fracties stemden tegen de afschaffing. De fractie van ChristenUnie-SGP is weliswaar geen voorstander van hondenbelasting, maar vond dat de gemeenteraad op dit punt een zigzagbeleid voert. "In de afgelopen tien jaar is deze belasting drie keer ingevoerd en afgeschaft", motiveerde fractievoorzitter Koolstra. De fractie van Progressief Westland was niet te spreken over het dekkingsvoorstel en stemde om die reden tegen.

De hondenbelasting werd op 1 januari 2012 in Westland heringevoerd om daarmee de begroting sluitend te krijgen. De belasting voor een eerste hond bedraagt dit jaar nog 76,32 euro, voor iedere volgende hond 114,48 euro en voor een kennel 534,24 euro.

Categorieen:
Westland Algemeen