Archief

Moties Maassluis: van intocht Sint tot herplantingsplicht

Een motie om de landelijke sinterklaasintocht naar Maassluis te halen, eentje voor aanscherping van de herplantingsplicht na het kappen van bomen en eentje om overlast van uitgaande jongeren tegen te gaan. Dat is een kleine greep uit de in totaal 29 moties die dinsdagavond zijn ingediend op de eerste behandelingsdag van de Maassluise begroting 2014.De motie om een poging te doen de landelijke sinterklaasintocht naar Maassluis te halen werd ingediend door de PvdA en ondersteund door de VVD, Verenigde Senioren Partij, CDA en de SP, wat een meerderheid is van de raad. Burgemeester Karssen vindt het een leuk idee, maar is realistisch. "We staan als Maassluis achter in de rij. Mijn voorganger heeft het ook geprobeerd. Het is een leuk idee, daar moet je het even bij houden denk ik", aldus Karssen.Maassluis Belang diende een motie in waarin wordt gevraagd het handhavingsteam in weekendnachten langer te laten surveilleren. Volgens de fractie zijn er regelmatig groepen jongeren die bij terugkomst van het uitgaan voor overlast zorgen. Het handhavingsteam is actief tot 1.30 uur, waarna de politie het overneemt.

Volgens burgemeester Karssen is het niet verstandig om de leden van het handhavingsteam tot dieper in de nacht te laten surveilleren, omdat ze geen wapenstok en vuurwapen dragen. Overigens is er volgens Karssen bij de politie weinig bekend omtrent overlastgevende jongeren op die tijden.

De motie voor het aanscherpen van de herplantingsplicht is ingediend door het CDA en wordt ondersteund door een meerderheid van de raad.

Woensdagavond vindt het tweede deel van het debat plaats. Daarna zal de gemeenteraad stemmen over de moties.

Categorieen:
Maassluis Algemeen