Archief

'Communicatie waterlek had beter gemoeten'

De gemeente Midden-Delfland had beter moeten communiceren over het lek in de waterleiding maandag in Den Hoorn. Dat lek ontstond bij boringen in het onderzoek naar de vliegtuigbom die daar mogelijk nog ligt. Dat zei Mijn Partij dinsdagavond tijdens de behandeling van de programmabegroting. Het is de fractie een doorn in het oog, dat er geen updates waren over de stand van zaken.

Maandagmiddag was op de gemeentelijke website een melding gedaan, met de boodschap dat waterbedrijf Evides op weg was de problemen op te lossen. Daarna werd het stil. Dat terwijl vele gezinnen zonder water zaten, zonder te weten hoe lang de problemen zouden duren. Ook bleek er een gasleiding te zijn geraakt.

Roeling vindt de zaak een voorbeeld van de gebrekkige communicatie van de gemeente. Andere fracties spraken zich over deze specifieke zaak niet uit, maar meerdere haalden wel aan, dat de gemeente haar communicatie naar buiten over het algemeen moet verbeteren. Dit met name met het oog op burgerparticipatie. Van der Vaart van het CDA: "We zijn soms meer tijd kwijt aan het praten over fouten in communicatie, dan aan de inhoud van de onderwerpen zelf."

Burgemeester Rodenburg erkent, dat de communicatie het in het geval van het gaslek niet goed is gegaan. Hij laat uitzoeken wat er mis is gegaan. "Het is niet gegaan zoals het had moeten gaan", aldus de burgemeester.