Archief

Samenwerking op natuurgebied

De instellingen Erfgoedhuis Zuid-Holland en Het Zuid-Hollands Landschap starten het samenwerkingsverband 'Landschap & Erfgoed Zuid-Holland'. Een van de doelstellingen is het ontplooien van activiteiten die zich richten op de "integrale, cultuurhistorische en landschappelijke leefomgeving van burgers en bedrijven".

Landschap & Erfgoed Zuid-Holland wil ook het project 'De Groene Motor' gaan uitvoeren, een nieuw netwerkprogramma van de provincie Zuid-Holland, dat in de komende jaren het aantal vrijwilligers in het groen wil stimuleren. Naast de vele vrijwilligersgroepen in het groen wordt aansluiting gezocht bij de diverse vrijwilligers die in het erfgoed werkzaam zijn, in kleine musea en bij erfgoedverenigingen.

Erfgoedhuis Zuid-Holland en Het Zuid-Hollands Landschap willen in de komende jaren de samenwerking intensiveren. Daarnaast blijven beide hun eigen kerntaken uitvoeren. Inmiddels zijn ze allebei gevestigd in het monumentale Meisjeshuis in Delft, waar zij faciliteiten delen om zo organisatorische en financiƫle synergie te realiseren.

Categorieen:
Algemeen