Archief

Extra politie-inzet voor inbraakgevoelige wijken

De gebieden Bomenbuurt, het Centrum en Sluispolder in Maassluis kunnen de komende maanden extra aandacht verwachten van de politie, gemeente en woningcorporatie Maasdelta om woninginbraken tegen te gaan. De gemeente geeft aan dat deze drie gebieden zijn gekozen, omdat hier in vergelijking met andere wijken veel inbraken plaatsvinden.

Gezamenlijk is een campagne gestart 'Laat de inbreker in de kou staan'. De politie heeft extra capaciteit vrijgemaakt om meer te surveilleren, verkeerscontroles te houden, woninginbraken te monitoren, de bekende veelplegers een bezoekje te brengen en daderinformatie te verzamelen. Het surveilleren gebeurt in nauwe samenwerking met de buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Maassluis en de vrijwilligers van buurtpreventie.



Ook worden preventieadviezen gegeven, bewonersbrieven gestuurd en is er de 'roadshow' in 2014. Hiermee wil de gemeente haar inwoners meer bewust maken van de maatregelen die zij zelf kunnen treffen om inbraken zoveel mogelijk te voorkomen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen