Zaterdagvoetbal: Westlandia laat eerste prijs glippen

Topklasse

Excelsior Maassluis leed in en tegen Barendrecht de zesde nederlaag van het seizoen. De tricolors zijn inmiddels afgegleden naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. Tegen Barendrecht kwam Excelsior Maassluis net na rust op een achterstand via een discutabel gegeven strafschop. Nadat Excelsior terecht gelijk had gemaakt, wist Barendrecht in het laatste kwartier alsnog de winst te pakken. Volgende week is de degradatiekraker tegen Noordwijk aan de Lavendelstraat.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande bleef voor de derde keer op rij ongeslagen. In Veen eindigde het duel tegen Achilles Veen zoals het begon 0-0. Volgende week komt koploper Hoek op bezoek op het Julianasportpark.

Koploper HVC'10 liep tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. In de streekderby tegen MVV'27 moest de Hoekse ploeg genoegen nemen met een 1-0 nederlaag. MVV'27 kwam in de eerste helft op voorsprong, waarna het vlak voor rust met tien man verder moest spelen vanwege een rode kaart. Ondanks de druk van HVC'10 hield MVV'27 standen klom het naar de derde plaats op de ranglijst. HVC'10 blijft koploper.

De derby tussen Lyra en sportclub Monster leek lange tijd uit te monden in een doelpuntloos gelijkspel. Pas in het laatste half wist sportclub Monster in De Lier de winst te pakken: 3-0.VDL behaalde op eigen terrein de derde zege van het seizoen. DSVP werd in het middenmootduel met 2-1 verslagen.

Naaldwijk had een goede middag. Zelf won het met 1-0 van hekkensluiter DUNO en zag het alle concurrenten in de onderste regionen verliezen.

Derde klasse C

Westlandia is er niet in geslaagd om de eerste periodetitel binnen te slepen. De Naaldwijkse koploper kwam in een spectaculair duel tegen runner-up Die Haghe niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Sv Houtwijk werd de lachende derde en ging er met de eerste periodetitel vandoor.Honselersdijk wist op sportpark De Strijphorst niet te winnen van Die Haghe. In het subtopduel was één doelpunt in de eerste helft van de Loosduinse ploeg voldoende om de winst te pakken. KMD won voor de vierde keer dit seizoen. De Wateringers lieten Kethel Spaland met 3-0 kansloos.

Vierde klasse D

De ontknoping van de eerste periodetitel moet nog even op zich laten wachten. Na speelronde acht zijn alleen Hermes DVS en Maasdijk, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld, nog kanshebber. Maasdijk staat één punt achter op de Schiedamse ploeg.Maasdijk deed het in de topper tegen Excelsior Rotterdam prima. De Maasdijkse ploeg deed het enige wat het moest doen, namelijk winnen. Maasdijk won met 2-1.Verburch struikelde aan de Arckelweg over HPSV.

De Poeldijkers kwamen niet verder dan 2-2 mede door een gemiste penalty. Hierdoor kan Verburch geen aanspraak meer maken op de eerste prijs van het seizoen.MSV'71 blijft in het kielzog van de toppers. Bij DVC won MSV'17 met 1-0 en staat nu keurig vijfde. Streekgenoot Quintus haalde uit in Rotterdam en won met 7-0 van Hillegersberg. De Heulse ploeg staat zesde op ranglijst.