Zaalhandbal heren: Westlandia en reserves Quintus winnen

De reserves van Quintus hebben aan het bezoek aan de reserves van Eurotech/BEVO twee punten overgehouden. De Heulse ploeg revancheerde zich met de 27-18 overwinning op de nederlaag tegen streekgenoot DIOS. Het was een gemakkelijke avond voor de Heulse ploeg in sporthal De Heuf. Na de eerste 30 minuten was de stand 12-7 voor de bezoekers, waarna uiteindelijk een 27-18 zege uit de bus kwam. Tim Bottinga was met vijf treffers topscorer. Stephan van Meteren scoorde mooiste treffer. Voor BEVO betekende het de vierde nederlaag op rij. Quintus boekte de derde overwinning in een uitwedstrijd uit vijf beurten.

WPK/Westlandia heeft twee punten overgehouden aan het duel tegen DWS en blijft daardoor koploper. In Schiedam was het een harde wedstrijd waar uiteindelijk twee spelers van DWS met rood het veld verlieten. Bij Westlandia raakten drie spelers zo geblesseerd dat ze de wedstrijd niet verder konden uitspelen. Het nog puntloze DWS kon geen potten breken tegen het nog ongeslagen Westlandia. Na de eerste helft was het verschil eigenlijk al gemaakt: 15-8. Na de pauze konden de Naaldwijkers het duel voortijdig in het slot doen en behaalden ze uiteindelijk een 31-18 overwinning. Volgende week staat de eerste krachtmeting op het programma in sporthal De Pijl. Kampioenskandidaat Oliveo komt dan op bezoek. Oliveo won tegen HWC met 35-24.