Zaalhandbal dames: winst Quintus tegen VOC

Virto/Quintus heeft zich weten te handhaven op de gedeelde tweede plaats op de ranglijst. In de topper tegen Succes Schoonmaak/VOC wist de Heulse ploeg twee dure punten over te houden. Belangrijk waren de vechtlust, de mentaliteit en de teamspirit van Quintus. Uiteindelijk keerde VOC met een 30-26 nederlaag naar Amsterdam terug. Vanaf het begin had Quintus controle over de wedstrijd en wist een marge van twee doelpunten op te bouwen. Na 18 minuten was de stand 18-18 waarna Quintus langzaam uit wist te lopen. De Heulse ploeg had een voordelige marge van vier doelpunten bij rust: 14-10. Na de pauze startte VOC scherper en kwam het langzaam terug en na ruim zes minuten spelen in het tweede bedrijf was het 15-15. Quintus raakte niet in paniek en wist het hoofd koel te houden. Het lukte Quintus om weer uit te lopen, getuige een 22-20 tussenstand. Uiteindelijk won Quintus het prestigeduel met 30-26. Bij Quintus debuteerde B-junior Rinka Duijndam en waren Rianne Zonneveld, Daisy Hage en Riis Lokhorst het meest produktiefst. Quintus leed in de competitie alleen een nederlaag tegen koploper Schuler Afbouwgroep/DOS en landskampioen Sercodak/Dalfsen. Beide ploegen staan boven de Heulse ploeg op de ranglijst.

WPK/Westlandia heeft koploper DSS prima partij gegeven. In Heemskerk kon Westlandia de thuisclub lang bijhouden, maar een tussensprint van DSS halverwege de tweede helft werd de Naaldwijkse ploeg fataal. Door Samenwerking Sterk leidde halverwege de wedstrijd met 13-9. Na de pauze kwam Westlandia terug in de wedstrijd en maakte het in een harde wedstrijd DSS zeer moeilijk. Na 40 minuten spelen was de stand 16-14. Na een 18-16 score wist DSS tussen minuut 45 en minuut 50 een tussensprint te plaatsen. Het verschil werd naar zes punten getild: 24-18. In de laatste tien minuten kon Westlandia niet dichterbij de koploper brengen. Westlandia keerde met een 25-21 nederlaag terug naar Naaldwijk. Jenny van der Hoeven en Stefanie van Dalen scoorden ieder zes keer.

Verburch heeft de derde wedstrijd van het seizoen niet in winst weten op te zetten. In sporthal Boswijk bleek Hercules te sterk voor het nog ongeslagen Verburch, dat uiteindelijk de eerste nederlaag van het seizoen kreeg te verwerken. Na de eerste helft leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Verburch, want het leidde halverwege de wedstrijd met 9-7. Na de pauze kantelde de wedstrijd. Aan Poeldijkse zijde lukte bijna niets meer en zelfs het verzilveren van strafworpen lukte niet. Over de gehele wedstrijd miste Verburch zes strafworpen. Hercules wist hiervan te profiteren en kon de eerste zege van het seizoen verwelkomen: 19-17.