Archief

Rijk Zwaan weer op 1 in Hillenraad 100

Groenteveredelaar Rijk Zwaan is opnieuw uitgeroepen tot de meest toonaangevende onderneming in de Nederlandse tuinbouw. Het concern uit De Lier staat bovenaan in de nieuwe Hillenraad 100, net als vorig jaar en ook al in 2010 en 2009. Dit is vrijdagavond laat bekendgemaakt tijdens het Hortigala 2013, dat werd gehouden in een bijzondere locatie, de voormalige gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam.

Volgens juryvoorzitter Willem Vermeend is Rijk Zwaan een voorbeeld voor menig Nederlandse onderneming. "Internationaal zeer sterk, in hoge mate kennisintensief, maatschappelijk betrokken en een excellente werkgever", aldus Vermeend.

Nieuw dit jaar is de Hillenraad500+. Hierin staan tuinbouwondernemingen met een jaaromzet van meer dan 500 miljoen euro. Winnaar in deze categorie werd de Dutch Flower Group, de nummer 1 van de Hillenraad 100 in 2011. Hoofdsponsor Rabobank reikte de duurzaamheidsprijs uit aan Eosta, internationaal distributeur van groente en fruit.

Het thema van het Hortigala was dit jaar 'Van verbeteren naar veranderen'. Wageningen-wetenschapper Ernst van den Ende hield de zaal voor, dat het eten van insecten steeds gewoner zal worden, als bron van eiwit. "Dan kun je straks met plantenafval waar die insecten op moeten groeien een mooie businesscase opzetten", aldus Van den Ende.

Categorieen:
De Lier Algemeen