Archief

Vier dagen feest voor 10 jaar Westland

De festiviteiten rond het tienjarig bestaan van de gemeente Westland gaan volgend jaar vier dagen duren. De feestelijkheden staan vooralsnog gepland voor donderdag 26 tot en met zondag 29 juni. Het tienjarig bestaan vormt zo het startschot voor de gebruikelijke feestweken in de kernen, schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad.

Evenementenbureau Experience Express, in samenwerking met Creative Cowboys, is gevraagd de basis voor de festiviteiten te leggen. Zij organiseerden eerder al het Kromme Jongensfestival. Het idee is om het braakliggende terrein naast de Zandheullaan in Honselersdijk tot feestterrein om te toveren. De gemeente heeft 100.000 euro uitgetrokken voor het jubileum.

Op donderdag de 26e wordt waarschijnlijk een evenement voor het bedrijfsleven en politiek, bijvoorbeeld een Hortigala of Greenportcongres, gehouden. De dag daarop is gericht op culturele activiteiten. Zaterdag moet in het teken komen van sport, spel en familie. De festiviteiten worden zondag afgesloten met een groot muziekevenement. Overigens staat momenteel op 26 juni al de wielerronde van Honselersdijk geprogrammeerd.

Het college wil de Westlandse bevolking bij het feest betrekken via burgerpanels en Het Beste Idee van Westland. De panels moeten de conceptprogramma's beoordelen. De Westlanders zal worden gevraagd in december ideeën aan te dragen. Het winnende idee zal in het feestweekend worden uitgevoerd.

Het college ziet geen mogelijkheden voor een door Dario Fo voorgesteld community-project in de vorm van een Poolse opera. Daarvoor ontbreken de financiële middelen, aldus B en W.