Archief

Raadsbesluit gemeentehuis ter vernietiging voorgelegd

De fractie van Westland Verstandig/Leo 2.0 heeft minister Plasterk van Binnenlandse Zaken vrijdag per brief gevraagd het woensdag genomen raadsbesluit over het nieuwe gemeentehuis te vernietigen. De fractie vindt het besluit strijdig met het recht en het algemeen belang.

Normaal gesproken is het de burgemeester die een raadsbesluit voor vernietiging door de Kroon voordraagt. Maar dat gaat in dit geval lastig, omdat burgemeester Van der Tak de nieuwbouw in zijn portefeuille heeft en de raad in meerderheid het collegevoorstel heeft overgenomen.

Volgens Westland Verstandig moet het raadsbesluit worden vernietigd, omdat de procedure rond de extra raadsvergadering niet correct was, omdat door het besluit bevoegdheden van de raad naar het college gaan, omdat het besluit strijdig is met eerdere raadsbesluiten, omdat de Westlandse burgers niet bij het raadsbesluit zijn betrokken en omdat de raad onjuist en onvolledig is ingelicht.

De Westlandse raad stemde woensdag met 23 tegen 14 stemmen voor een kredietverlening van ruim 20 miljoen euro ten behoeve van de nieuwbouw op twee locaties in Naaldwijk. LPF, VVD en Westland Verstandig stemden om verschillende redenen tegen.